Teresa Sawicka
Data urodzenia: 1949-06-01
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska

Biografia:
W 1972 r. ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną im. Ludwika Solskiego w Krakowie. Od 1975 r. była aktorką Teatru Współczesnego we Wrocławiu. Występowała w warszawskim Teatrze Narodowym. Obecnie jest aktorką Teatru Polskiego we Wrocławiu. W 1994 r. w plebiscycie na najpopularniejszego aktora Wrocławia organizowanym przez Wrocławskie Towarzystwo Przyjaciół Teatru i redakcję "Słowa Polskiego" otrzymała nagrodę "Złotą Iglicę". Natomiast w 1997 r. otrzymała nagrodę prezydenta Wrocławia.
6.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Sędzina Winiarska (gościnnie)
7.5 2012 Kobieta (gościnnie)
7.2 2010 Kobieta (gościnnie)
2.3 2009 Kobieta (gościnnie)
7.2 2008 Kobieta (gościnnie)
5.0 2005 Kobieta (gościnnie)
3.6 2005 Kobieta (gościnnie)
4.6 2005 Kobieta (gościnnie)
7.2 2003 Kobieta (gościnnie)
8.1 2001 Kobieta (gościnnie)
8.0 2000 Kobieta (gościnnie)
6.7 1999 Kobieta (gościnnie)
6.5 1998 Kobieta (gościnnie)
3.7 1998 Kobieta (gościnnie)
3.4 1997 Kobieta (gościnnie)
9.3
Powodzenia, żołnierzyku
Bonne Chance Frenchie
1991 Kobieta (gościnnie)
6.7 1986 Kobieta (gościnnie)
5.0 1985 Kobieta (gościnnie)
7.3 1984 Kobieta (gościnnie)
7.8 1983 Kobieta (gościnnie)
5.9 1983 Kobieta (gościnnie)
7.6 1982 Kobieta (gościnnie)
8.2 1982 Kobieta (gościnnie)
7.9 1981 Kobieta (gościnnie)
6.2 1981 Kobieta (gościnnie)
6.9 1981 Kobieta (gościnnie)
5.4 1980 Kobieta (gościnnie)
7.0 1980 Kobieta (gościnnie)
5.2 1974 Kobieta (gościnnie)
7.0 1972 Kobieta (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Teresa Sawicka filmy Teresa Sawicka najlepsze filmy Teresa Sawicka zdjęcia Teresa Sawicka galeria Teresa Sawicka biografia Teresa Sawicka nominacje Teresa Sawicka nagrody i wyróżnienia Teresa Sawicka filmografia Teresa Sawicka aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.