Andrzej Wilk
Data urodzenia: 1943-01-30
Miejsce urodzenia: Kowala, Polska

Biografia:
Ten wrocławski aktor teatralny i filmowy urodził się 30 stycznia 1943 roku. W 1965 ukończył krakowską Państwową Wyższą Szkołę Teatralną. Jest aktorem wrocławskiego Teatru Polskiego. Występuje także na scenie Kameralnej. Zagrał w ponad dwudziestu filmach, przeważnie epizody i role drugoplanowe. Angażowany do Teatru Telewizji, w którym pojawił się wielokrotnie (przeważnie w klasyce).
6.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.1 2010 Szef Michała
7.6
Sekretny świat misia Beniamina
Secret World of Benjamin Bear, The
2003 Edgar (polski dubbing)
6.2
Autobusy
Busy Buses
2003 (polski dubbing)
7.1
Kropelka - przygody z wodą
Raindrop The Water is Adventure
2002 (polski dubbing)
3.1 2002 Komisarz Barański (gościnnie)
3.7 1998 Lokator (gościnnie)
5.1
Królowa złodziei
Marion du faouet - chef de volerus
1997
6.7 1985 (gościnnie)
7.6 1982
6.8 1972 Zenon Szwadroń "Znajdek"
6.2 1971 Stasiek, mąż Jadwigi
6.8 1967
7.0 1963 Akordeonista Wojtuś

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Andrzej Wilk filmy Andrzej Wilk najlepsze filmy Andrzej Wilk zdjęcia Andrzej Wilk galeria Andrzej Wilk biografia Andrzej Wilk nominacje Andrzej Wilk nagrody i wyróżnienia Andrzej Wilk filmografia Andrzej Wilk aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.