Bolesław Abart
Data urodzenia: 1935-08-03
Miejsce urodzenia: Chorzów, Polska

Biografia:
Po ukończeniu PWST w Krakowie w 1962 roku został zaangażowany do tamtejszego Teatru im. Słowackiego. Później przeniósł się do Wrocławia, gdzie od 1974 roku jest aktorem Teatru Współczesnego. W 1988 roku uhonorowany Złotym Krzyżem Zasługi za działalność kulturalną i dorobek aktorski.
6.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.1 2010 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
7.2 2010 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
4.5 2006 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
7.2 2003 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
5.3 2002 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
3.8 2001 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
6.7 1999 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
3.7 1998 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
5.1
Królowa złodziei
Marion du faouet - chef de volerus
1997 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
6.4 1993 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
7.0 1986 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
6.7 1985 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
8.0 1983 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
7.9 1982 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
7.5 1980 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
6.9 1980 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
6.0 1974 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
6.3 1973 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
6.4 1972 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)
6.4 1971 Lekarz / Schmidt / Niemiec / Pleniak (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Bolesław Abart filmy Bolesław Abart najlepsze filmy Bolesław Abart zdjęcia Bolesław Abart galeria Bolesław Abart biografia Bolesław Abart nominacje Bolesław Abart nagrody i wyróżnienia Bolesław Abart filmografia Bolesław Abart aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.