Maciej Sosnowski
Data urodzenia: 1961-04-08
Miejsce urodzenia: Wrocław, Polska
Stan cywilny: żona Anna, syn Kamil (ur.1986)

Biografia:
Aktor teatralny, filmowy, telewizyjny i estradowy. Autor tekstów satyrycznych. W latach 90-tych współpracował ze słynnym "Podwieczorkiem przy mikrofonie" w Warszawie. Jest autorem monologów dla gwiazd polskiej estrady: Hanki Bielickiej i Janiny Jaroszyńskiej. Koncerty emitowała TV Polonia. We wrocławskiej telewizji regionalnej miał własny program autorski. W 2000 roku, w wałbrzyskim Teatrze Dramatycznym zagrał gościnnie Koziołka Matołka podbijając serca najmłodszej widowni. Obecnie współpracuje z teatrem Arka we Wrocławiu.
7.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.4 2010 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
7.2 2010 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
2.4 2006 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
5.0 2005 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
3.6 2005 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
7.2 2003 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
7.1
Kropelka - przygody z wodą
Raindrop The Water is Adventure
2002 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
3.1 2002 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
6.7 1999 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
3.7 1998 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
6.6
Niemcy
Germans
1997 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)
6.8 1996 Kamerzysta / Komentator / Krzysztof (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Maciej Sosnowski filmy Maciej Sosnowski najlepsze filmy Maciej Sosnowski zdjęcia Maciej Sosnowski galeria Maciej Sosnowski biografia Maciej Sosnowski nominacje Maciej Sosnowski nagrody i wyróżnienia Maciej Sosnowski filmografia Maciej Sosnowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.