Piotr Machalica
Data urodzenia: 1955-02-13
Miejsce urodzenia: Pszczyna, Polska
Stan cywilny: żona: Małgorzata Machalica (rozwód), 2 dzieci: córka Sonia i syn Franciszek

Biografia:
Powszechnie znany i ceniony polski aktor filmowy i teatralny. Syn aktora Henryka Machalicy, brat także aktora Aleksandra Machalicy. Wykształcenie zdobył w warszawskiej PWST, którą ukończył w 1981 roku. Zdawał tam tylko dlatego, że nie chciał trafić do wojska. Obecnie gra w Teatrze Powszechnym w Warszawie. Zagrał już w 22 sztukach teatralnych. Jest cenionym wykonawcą piosenki aktorskiej (m. in. nagrodzony na festiwalu piosenki w Opolu w 1986). Na ekranie zadebiutował w 1979 r.
6.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.2 2010 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
5.0 2010 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
4.6 2007 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
4.7 2005 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
4.5 2003 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
4.3 2001 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
3.0 2001 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
3.6 2001 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.8 1999 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
2.7 1999 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.7 1999 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
5.4 1998 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.8 1998 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.9 1998 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.9 1997 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
4.4 1996 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
5.7 1996 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
7.5 1995 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.8 1995 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.7 1995 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
5.2 1995 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
8.0 1994 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
4.9 1993 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
5.7 1992 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.5 1991 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.6 1991 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.3 1991 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.8 1991 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.4 1991 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.1 1989 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
7.3 1989 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
8.1 1988 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
5.3 1988 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
7.1 1987 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
8.2 1987 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.9 1986 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.5 1985 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
7.5 1985 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.8 1985 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
6.0 1985 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
7.8 1980 Nadprokurator Gnat (gościnnie)
7.3 1979 Nadprokurator Gnat (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Piotr Machalica filmy Piotr Machalica najlepsze filmy Piotr Machalica zdjęcia Piotr Machalica galeria Piotr Machalica biografia Piotr Machalica nominacje Piotr Machalica nagrody i wyróżnienia Piotr Machalica filmografia Piotr Machalica aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.