Stanisław Melski
Data urodzenia: 1955-01-01
Miejsce urodzenia: Wrocław, Polska

Biografia:
W 1979 r. ukończył Studium Aktorskie przy Teatrze Polskim we Wrocławiu. Przez jeden sezon pracował w bydgoskim teatrze a od roku 1981 jest aktorem Teatru Polskiego we Wrocławiu. Tu zagrał wiele ról (między innymi tytułową postać w sztuce "Woyzeck" Buchnera (1983) oraz Robineau w "Improwizacji paryskiej" w reżyserii A. Wajdy (1996). Grywa charakterystyczne epizody w filmach ("Konsul", "Ciosy").
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.0 2007 Premier (gościnnie)
5.0 2005 Premier (gościnnie)
4.6 2005 Premier (gościnnie)
7.2 2003 Premier (gościnnie)
8.0 2000 Premier (gościnnie)
6.9 1999 Premier (gościnnie)
6.7 1999 Premier (gościnnie)
7.0 1998 Premier (gościnnie)
3.7 1998 Premier (gościnnie)
5.1
Królowa złodziei
Marion du faouet - chef de volerus
1997 Premier (gościnnie)
6.4 1993 Premier (gościnnie)
6.4 1992 Premier (gościnnie)
7.4 1989 Premier (gościnnie)
7.0 1986 Premier (gościnnie)
4.7 1984 Premier (gościnnie)
7.3 1984 Premier (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Stanisław Melski filmy Stanisław Melski najlepsze filmy Stanisław Melski zdjęcia Stanisław Melski galeria Stanisław Melski biografia Stanisław Melski nominacje Stanisław Melski nagrody i wyróżnienia Stanisław Melski filmografia Stanisław Melski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.