Wojciech Dąbrowski
Data urodzenia: 1959-05-08
Miejsce urodzenia: Kowary, Polska

Biografia:
Wojciech Dąbrowski urodził się 8 maja 1959 roku w Kowarach. Jeszcze podczas studiów aktorskich w 1980 roku pojawił się na szklanym ekranie w serialu TVP dla dzieci "Kłusownik", a dwa lata potem wystąpił w filmie przygodowym dla dzieci i młodzieży "Na tropach Bartka" (1982) Janusza Łęskiego. W 1984 roku ukończył PWST we Wrocławiu. Podjął pracę w Teatrze Polskim we Wrocławiu. Zagrał postać Wasyluka, dyrektora departamentu w ministerstwie zdrowia w serialu telewizyjnym "W labiryncie" (1988-1990). Znalazł się w obsadzie angielskiego horroru "Frankenstein" (1993) w reżyserii Davida Wickesa (na podstawie powieści Marry Shelley). Od 2001 roku na małym ekranie gra rolę Piotra Wojciechowskiego, męża Barbary, komendanta Posterunku Policji w Tulczynie w serialu "Plebania".
3.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Jerzy Pachman (gościnnie)
4.3 2011 Urzędnik (gościnnie)
5.9 2003 Urzędnik (gościnnie)
7.2 2003 Urzędnik (gościnnie)
6.7 1999 Urzędnik (gościnnie)
3.7 1998 Urzędnik (gościnnie)
5.1
Królowa złodziei
Marion du faouet - chef de volerus
1997 Urzędnik (gościnnie)
7.6 1995 Urzędnik (gościnnie)
6.5 1988 Urzędnik (gościnnie)
5.7 1982 Urzędnik (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Wojciech Dąbrowski filmy Wojciech Dąbrowski najlepsze filmy Wojciech Dąbrowski zdjęcia Wojciech Dąbrowski galeria Wojciech Dąbrowski biografia Wojciech Dąbrowski nominacje Wojciech Dąbrowski nagrody i wyróżnienia Wojciech Dąbrowski filmografia Wojciech Dąbrowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.